Meldpunt Lelystad Airport
Nieuws
Onderzoek naar beperking gebruik 500ft circuit boven Meerkoetenweg

Sinds 7 november 2019 (start van luchtverkeersleiding op Lelystad Airport) volgen vliegers vaste routes als ze van of naar Lelystad Airport vliegen. Zij vliegen op zicht en maken gebruik van visuele kenmerken op de grond, zoals de snelweg A6. De route van het circuit is zo ontworpen dat de woningen aan de Meerkoetenweg niet worden overvlogen. Visuele markeringen die op de grond zijn aangebracht moeten vliegers helpen om de juiste route te volgen. Vliegers zijn zelf verantwoordelijk om de gepubliceerde routes op de juiste wijze te volgen. Lelystad Airport en de luchtverkeersleiding blijven bij de gebruikers wijzen op de noodzaak om deze visuele markeringen exact te volgen.

Het circuit wordt op 500 en op 1000 voet gevlogen. Met name over het lage circuit (500 voet) zijn de afgelopen periode meerdere meldingen gemaakt bij het Meldpunt Lelystad Airport. Voor Lelystad Airport en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is dit aanleiding om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om het gebruik van het lage circuit in de avonduren te beperken. Zodra de uitkomsten van dit onderzoek bekend zijn, brengen wij dit naar buiten.

Het is belangrijk dat u eventuele hinder die u ervaart, meldt bij het Meldpunt Lelystad Airport. Geeft u daarbij zo nauwkeurig mogelijk het tijdstip en de registratie van het vliegtuig door. Meldingen kunt u doorgeven via deze website of telefonisch via 088-6009709.